Äitiysavustus

Kesäkuun lopussa olimme valinnan edessä, mihin äitiysavustukseen päädymme? Suomessa olemme onnekkaita odottavia perheitä, kun jokaisen odottavan perheen on mahdollista saada äitiysavustus. Äitiysavustukseksi voi valita joko äitiyspakkauksen tai 170€ rahaa. (lähde:  https://www.kela.fi/aitiysavustus)

Meille oli aika selvää, että otamme avustukseksi pakkauksen. Vaikka vauvatavaraa on tullut haalittua paljon, koimme että pakkauksessa tulee paljon tavaraa ja varsinkin minulle joka vuotinen äitiyspakkauksen makuupussi on jotenkin tärkeä osa historiaa. Valintaan vaikutti myös se että kyseessä on minun esikoinen.

Äitiyspakkaus hakemuksen pystyi tekemään kätevästi kelan sivuilla, vaikka aluksi pelkäsinkin hakemuksen vaikeutta. Tämä oli kuitenkin hyvin yksinkertainen, sekä liitteen pystyi helposti liittämään sähköisesti, eikä papereita tarvinnut toimittaa postitse. Liitteeksi tarvittiin ainoastaan raskaustodistus, jonka voi saada neuvolasta kun raskaus on kestänyt 154 päivää.

Jostain syystä odotin kovin kuumeisesti pakkauksen saapumista ja kävin kelan sivuilla useasti tarkistamassa hakemuksen käsittelyä. Tässä on ilmeisesti paljon alueellisia eroja. Meillä hakemuksen käsittelyyn meni tasan kaksi viikkoa. Päätöksestä viikon kuluttua paketin pystyi noutamaan matkahuollon toimipisteestä. Olimme onneksi palanneet kesälomareissulta sopivasti, kun paketti saapui ja säntäsimme välittömästi viestin tullessa hakemaan pakkausta.

Hyvä kun kenkiä sain edes pois jalasta, kun paketti oli jo auki olohuoneen lattialla. Olen jo vuosia selannut pakkauksen sisältöä netistä. Täytyy sanoa, että tämän vuoden pakkaukseen olin erityisen tyytyväinen kuosien suhteen. Värit olivat hyvin neutraaleja ja helposti yhdisteltävissä monen vaatteen kanssa. Olen aiemmin lukenut, että pakkauksen vaateiden laatua on kritisoitu. Tähän on vielä vaikea itse ottaa kantaa, materiaalit tuntuivat ainakin hyviltä. Mielenkiintoista nähdä miten kestävät käyttöä. Täytyy ehkä tehdä tästä arviointia myöhemmin.

Vaikka olin käynyt useasti tutustumassa pakkaukseen kelan sivuilla. Tuntui, että paketissa oli enemmän tavaraa kuin muistinkaan. Tässä vauvakuplassani olen jo useamman kerran ehtinyt avata laatikon uudelleen ja uudelleen. Äitiyspakkauksen vaatteita en ole vielä laittanut pesuun. Jos kiinnostaa koko pakkauksen sisältö, se löytyy linkistä:  https://www.kela.fi/aitiyspakkaus

Vuoden 2018 pakkauksesta löytyy yhteensä 64 tuotetta.

Vaikka yllä jo mainitsin, että olin erittäin tyytyväinen pakauksen sisältöön ja kuoseihin, löytyi sieltä muutama suosikki.

Ehkä jo pakkauksen valintaan liittyvästä kriteeristä voisi päätellä. Yksi suosikeistani oli ehdottomasti makuupussi. Myös sen lisäksi, että koen makuupussin olevan tärkeä osa tulevan vauvan ”historiaa”, oli tämän vuoden pakkauksen makuupussin kuosi sekä väritys hyvin mieleinen. Itse asiassa tykkäsin siitä enemmän kun näin sen, kuin aiemmin pakkaukseen tutustuneena kuvien perusteella. Haalari oli myös kivan värinen, sopii mielestäni niin tytöille kuin pojillekin. Itseäni mietityttää, että ehditäänkö haalaria ollenkaan käyttämään. Meille on tulossa talvivauva, ja ensimmäisenä talvena vauva tulee hukkumaan haalariin. Toivotaan, että meidän vauva on sen verran pieni, että pääsemme käyttämään tätä vuonna 2019.

Sisävaatteissa ja tavaroissa oli toki paljon mieluisia, mutta kokosin kuvaan ehdottomat suosikkini. Suosikeiksi päätyi unipussi. Mielestäni väritys oli kiva ja koen, että mukavaa kun unipussi on tullut äitiyspakkaukseen mukaan. Merinovillaiset housut vaikuttivat hyvin lämpimiltä sekä kauniilta. Suosikki sisähousuiksi valikoitui kahdet reiman leggingsit. Kuosit olivat jotenkin niin kivoja ja kokeilin jo eri väristen bodyjen kaverina. Pakkauksesta löytyi useita bodyja. Suosikiksi valikoitui tutan kietaisubody. Tämä valikoitui suosikiksi käytännöllisyyden takia, sen kietaisu – sekä lyhennys/pidennyt ominaisuuden vuoksi. Norsu pehmolelu oli muuten vaan niin suloinen, toivottavasti siitä tulee myös vauvan suosikki unikaveri. Kuolalapussa oli mielestäni kiva kuosi, sekä käytännöllisyys kun kokoa saa säädettyä neppareilla. Tämä taisi olla myös kuosiltaan yksi miehen suosikeista.

Mitä mieltä olette, onko pakkaus ollut järkevää ottaa? Mitä mieltä olette olleet omien pakkauksien sisällöistä tai vaatteiden laadusta?

 

Comments

  1. Avatar Kaisa says:

    Näyttääpä ihanalta pakkaukselta! 😍 vauvan vaatteiden hypistely on kutkuttavaa.

    1. JauJau JauJau says:

      Olin kyllä tyytyväinen pakkauksen sisältöön kaikinpuolin. Ja totta, vaatteiden hypistely on kutkuttavaa. Niitä löytyy onneksi jo vauvan vaatekaapistakin paljon ja ovat jo useasti päässeet hypisteltäväksi.

Vastaa