3/4D ultra

3/4D-ultraäänitekniikan avulla sikiön rakenteita ja liikkeitä tarkastellaan kolmiulotteisina. 4D-ultraääni tarkoittaa, että kolmiulotteisena hahmottuvaa sikiötä voidaan tarkastella liikkuvana.

Riippuu missä ultraäänitutkimus tehdään, mitä siinä tarkastellaan. Lääkärin tekemänä tarkkaillaan vielä tarkemmin rakenteita, kätilön tekemässä tutkimuksessa pääsee tutustumaan sikiöön ja hänen liikkeisiin ja piirteisiin. Toki kokoarvio, sekä muita sikiön mittoja otetaan myös kätilön tekemässä ultrauksessa.

Päätimme vähän rakenneultran jälkeen, että haluamme mennä 3/4D ultraäänitutkimukseen. Syitä oli monia. Minun pelkotilani, sukupuolen varmistaminen sekä ainutlaatuinen kokemus esikoisen kanssa. Mietimme asiaa pitkään, kannattaako tutkimuksesta maksaa. Näin jälkikäteen ajattelen että se oli sen arvoista. Jo se mielenrauha, joka minulle tuli kun kuulin kaiken olevan kunnossa. Toki ultra aiheutti minulle myös taas lisää kysymyksiä. Oli kuitenkin ihana nähdä lapsemme kasvonpiireitä ja liikkeitä.

Ennen ajanvaraamista tutkin hinnastoja Suomesta ja Virosta. Aluksi ajattelin, että jos kesälomareissumme suuntaisi Tallinnaan voisimme mennä sinne tutkimukseen. Kävin tutustumassa muutaman klinikan palveluihin, jossa hinnat olivat selkeästi edullisemmat kuin Suomessa. Helsingistä löysin useamman paikan, jossa tutkimuksia tekee nimenomaan lääkärit. Kävimme alkuraskaudesta Helsingin perhe-Artessa ultraäänitutkimuksessa. Tästä meille jäi hyvin positiivinen kuva henkilökunnasta, sekä hinta-laatusuhteesta. Pohdimme haluammeko lääkärin tekemän ultrauksen vai riittäisikö meille kätilön tekemä tutkimus?

Hinnat olivat pääkaupunkiseudulla lääkärin tekemänä noin 200-300€. Perhe-Artessa tutkimus oli huomattavasti edullisempi, koska tutkimus on kätilön tekemä. Päädyimme varaamaan ajan Lahden Perhe-Artesta, koska kesälomareissumme suuntasi sinne suunnille ja päätimme yhdistää nämä.

Kävimme ulrassa viikolla 24+3. Voi kuinka jännittävä tunne se taas olikaan nähdä lapsemme. Tämä oli neljäs ultraäänitutkimuksemme, jokaisella kerralla odotustilassa olen ollut kädet hikisenä ja jännittyneenä, niinkuin taaskin. Tutkimuspöydälle noustessani tunsin taas sykkeeni nousevan ja mietin mielessäni, uskallanko katsoa monitoriin. Tämäkin on toistunut kaikissa tutkimuksissa. Kätilö, joka ultrasi, oli todella huomaavainen. Hän osasi tukea ja kuunnella huoltamme. Tämä aivan sama toistui kun olimme viimeksikin Perhe-Artella. Todella lämminhenkinen henkilökunta.

Siellä neitimme oli, kasvoi ja liikkui. Sydän hakkasi ja kaikki näytti olevan kunnossa. Saimme täällä varmistusta myös sukupuolesta. Kätilön mukaan oli turha enää arvailla.

Ultrassa selvisi, että lapsemme on pienikokoinen ja kasvaa kasvukäyrien alarajalla. Tämä on jäänyt minua huolestuttamaan ja olen puhunut asiasta neuvolassa. Olen pyytänyt että kasvua seurattaisiin vielä, mutta tähän en ainakaan vielä ole saanut neuvolasta vastakaikua. Heidän mukaan huolta ei pitäsi olla kasvusta.

3/4D ultra oli meidän molempien mielestä arvokas ja ihana kokemus. Saimme mielestämme rahoille vastinetta ja koimme, että sinne kannatti mennä. Mukaan ultrasta sai muistitikun, jossa on kuvia sekä videoita lapsesta. Harmiksemme neitokainen laittoi paljon käsiä kasvojen eteen, sekä napanuora oli lähes koko ultrauksen ajan kasvojen päällä. Saimme kuitenkin siihen nähden ihan hyviä kuvia, vaikka kasvoja ei kokonaan näkynytkään. Lahden perhe-Artessa ultraus maksoi toimistomaksuineen 149€. Ultraus kesti noin 45 minuuttia.

Suosittelisin 3/4D ultrausta sitä harkitseville, erityisesti esikoisen kohdalla tämä oli ihana kokemus.

Vastaa