Odotuksen odotus

Kun vauvan odotus tuntuu pitkältä ajalta, niin tuntui odotuksenkin odotus. Välillä se tuntui kuin olisi yksin pysäkillä ja kukaan ei pysähdy. Ajoittain se tuntui siltä, että kaikki muut pääsivät kyytiin ja sinä et. Viimeiset vuodet olen elänyt kuukausi kerrallaan, kuukautiskiertojen mukaan. Hassua ajatella, mutta odotimme vuosia pelkkää odotusta. En tiedä voiko ne arvet koskaan poistua, mutta ainakin ne on tehnyt minusta tavallaan entistä vahvemman ja toisaalta entistä heikomman. Uskon tämän kokemuksen kulkevan matkassani aina.

Meidän odotuksen odotukseen on kuulunut useita eri lääkityksiä, lääkärikäyntejä, ultria, piikityksiä, ovulaatiotestejä, raskaustestejä, sairaslomia, pettymyksiä ja tuhansittain kulunutta rahaa. Jos tämä raskaus menee onnellisesti maaliin asti ja pienokaiden saadaan syliimme, on se kaikki ollut sen arvoista. Odotuksen odotus on varjostanut myös tätä raskautta. Se on tuonut mukanaan järjettömän pelon. Niin monet pettymykset, joita olemme kokeneet ovat horjuttaneet uskoa onnelliseen loppuun. Kokemus on myös tuonut ihan äärimmäistä kiitollisuutta ja onnellisuutta.

Meidän odotuksen odotus kesti 3 vuotta ja 11 kuukautta. Se on pitkä aika, vaikka tiedän jollain menneen pidempäänkin. Olen joutunut vierestä myös seuraamaan tilanteita, jossa lopputulos ei vaikuta yhtä onnelliselta kuin meillä. Tämä on lisännyt kiitollisuutta.

Meidän hoitohistoriaan on mahtunut epäonnistumisia ja negatiivisia raskaustestejä lukuisia, 14 ovulaatioinduktiota, 4 inseminaatiota, 1 koeputkihedelmöitys ja yksi pakastealkion siirto. Ennen hoitoihin hakeutumista yritystä oli vuosi. Todettuja raskauksia kaksi, joista toinen on tämä meidän ihana pakkasneiti.

Odotuksen odotus on horjuttanut omaa mielenterveyttä sekä parisuhdetta. Ilman tukevaa parisuhdetta, en olisi tästä selvinnytkään. Onneksi parisuhteemme on kestänyt kaiken tämän. Matkan aikana myös omat arvot ja asenteet ovat kokeneet muutoksia. Vaikeimpina hetkinä, on ollut myös vaikeaa sietää omia ajatuksia. Tunteiden myllerrys on ollut ihan valtava.

Nyt kun katsoo matkaa taaksepäin, voin tällä hetkellä olla pelosta huolimatta kiitollinen. Kiitos lääketiede, joka toivottavasti on mahdollistanut meidän unelman.

Comments

 1. Avatar Elisa says:

  Teidän matka ei ole ollut helpoimmasta päästä, mutta kohta saatte mitä parhaimman palkinnon. <3

  Hauskaa, että meidän tytöt ovatkin sitten samaa vuosimallia! 🙂 Tsemppiä loppuraskauteen, kaikki menee varmasti hyvin ja pian pääset nauttimaan vauvakuplasta.

  1. JauJau JauJau says:

   Ei ole ollut aina helppoa, mutta palkinto jonka siitä voi saada on kaiken sen arvoista.
   Kiitos paljon, tsemppiä teille vauva-arkeen ja hyvää syksyä!

Vastaa