Täältä tullaan äitiysloma!

Raskauteni on edennyt siihen pisteeseen, että ensiviikolla alkaa äitiysloma. Äitiysloma tulee aloittaa viimeistään 30 arkipäivää ennen laskettua aikaa, tämä virstanpylväs tulee siis ensiviikolla täyteen. Olen ollut onnekas, että vointini on ollut melko hyvä. Vaikka meno on jo vähän hidastunut sekä välillä väsyttää on ollut kiva, että olen jaksanut loppuun asti töissä.

Vielä viikko sitten ajatukseni oli, että kauhistuttaa jäädä pois töistä. Teen työtäni hyvin itsenäisesti ja jotenkin tuntuu haikealta luovuttaa työtehtäväni sijaiselleni. Tahti alkaa töissä kiihtyä ja melkoista kiirettä alkaa pitämään. Huomaa, että ajatukset eivät enää tahdo pysyä kiireessä mukana. Tästäkin syystä on hyvä, että pian pääsee kotiin rauhoittumaan.

Nautin työstäni todella paljon. Se on suuri osa minua. Tämä myös ”hankaloittaa” sopeutumista uuteen rooliin, kotiäitiyteen. Odotan äitiyslomaa ja uudenlaista arkea todella paljon. Silti minulle työstä ”luopuminen” on vaikea paikka. Ensiviikolla pitää aloittaa työhuoneen siivous. Olen ollut nyt saman työnantajan palveluksessa reilu 3,5 vuotta. Nyt on aika pakata tavarat hetkeksi ja suunnata kohti uutta arkea. Kuten yllä sanoin, nautin työstäni paljon. Olen tehnyt jo pidempään luopumisprosessia. Nyt alan päästä siihen pisteeseen, että olen valmis luopumaan. Olen aika varma, että saatan ikävöidä työtäni jollain tavalla äitiysloman aikana. Ehkä myös siksi luopuminen on hankalaa, kun uusi arki vähän pelottaa. Se tuntuu hypyltä tuntemattomaan. Millainen vauva sieltä saapuukaan? Kiireisenä se varmasti tulee minut pitämään jatkossakin.

Paljon on mediassa ollut puhetta siitä, pitäisikö lapset laittaa ajoissa varhaiskasvatuksen piiriin? Paljon käydään myös äitienpuolelta keskustelua, miten äitien työmyönteisyys vaikuttaa lapsen kehitykseen? Itse ajattelen, että jokainen toimii tavallaan. Perheen hyvinvointi vaikuttaa lapseen. Uskon, että Suomessa varhaiskasvatus on laadukasta, mutta jos joku kokee haluavansa kasvattaa lapsia kotona pidempään, se on varmasti hyväksi heille. Tällä hetkellä itse ajattelen, että tulen varmasti kaipaamaan äitiyslomalla aikuiskontakteja sekä itseni kehittämistä ja haastamista, mitä työ minulle antaa. Voi olla, että tämä on vain harhaluulo, sen näkee pian, kun pienokaisemme on täällä.

Täältä tullaan uusi arki, odotan sinua innolla! Vaikka hiukan minua pelotat, otan sinut ilolla vastaan. Kaikista eniten odotan sitä, että pääsen tutustumaan pienokaiseemme.

Vastaa