Baby shower

Reilu viikko sitten läheiseni yllättivät minut baby shower- kutsuilla. Baby showerit ovat alkujaan lähtöisin Pohjois-Amerikasta. Baby showerit rantautuivat Suomeen jo vuosia sitten ja nykyisin niitä juhlitaan Suomessa jo paljon. Kutsujen tarkoitus on juhlistaa äidiksi tulemista ennen ensimmäisen lapsen syntymää.

Kaveripiirissäni olemme järjestäneet kaikille esikoista odottaville juhlat. Tämä on mielestäni kiva perinne juhlistaa äidiksi tuloa, hemmotella tulevaa äitiä, tavata ystäviä ja päästä nauttimaan vauvajutuista yhdessä läheisten kanssa. Mielestäni liian vähän tulee juhlistettua asioita ja pidän tästä  amerikkalaisesta perinteestä juhlistaa ja nauttia asioista. Kaikki ei välttämättä tämänlaisesta juhlinnasta pidä. Baby showereista voikin tehdä helposti tulevan äidin näköiset. Tärkeintä minulle omissa kutsuissa oli tavata läheisiä ja viettää heidän kanssa iloisen asian äärellä aikaa.

Olin aavistellut, että minulle saatettaisiin järjestää kutsut ja jos järjestettäisiin, olisivat ne juuri kyseisenä viikonloppuna. En tietenkään ollut varma pidetäänkö kutsut. Kyseisen päivän ohjelmaksi olimme sopineet brunssin ystävieni kanssa. Se oli ainut sovittu meno lähiviikkoina tällä ystäväporukalla, joka sai minut epäilemään päivää. Yhtäkkiä brunssipaikka muuttuikin toisen kaverin kotiin, sekä viestit ryhmässämme oli kovin outoja. Puhuttiin, että brunssi toteutettaisiin nyyttäri periaatteella, mutta kaikki eivät vastanneet viesteihin ja minulle sanottiin että tuo keksejä. Tämä voi tuntua hassulta lukiessa, että tuollaisestako olen arvannut, mutta ystävieni viesti eivät olleet heille tyypillisiä. Myös äitini, joka ei ole mikään maailman paras valehtelija vaikutti erikoiselta oudoilla kysymyksillään. No, joka tapauksessa ihana yllätysjuhla minulle. Vaikka olinkin päivää aavistellut, en voinut tietää ketkä ovat kutsuttu paikalle tai mitä on ohjelmassa.

Minun juhliini oli järjestetty niin ihania herkkuja. Koko pöytä täyttyi kaikista ihanista syötävistä. Mikä parasta, kaikki olivat panostaneet ja leiponeet kaikkea ihanaa. Paikkaa oli koristeltu ilmapalloilla, joista osan sain myös mukaani. Ilmapallot ovat ainakin vielä hyvin säilyneet ja koristaa makuuhuonettamme vauvan nurkkauksessa, hänen pinnasängyn päädyssä. Olisi hauskaa, jos ne säilyisivät hyvinä syntymään saakka. Ohjelmaksi oli järjestetty pieni kilpailu, jossa kaikki osallistujat arvailivat vauvaan liittyviä asioita, kuten; nimeä, syntymäaikaa, painoa, päänympärystä ym. Sain nämä itselleni, jotka laitoin jo vauvakirjan väliin muistoksi odotusajasta. Tämän lisäksi minulle oli tehty vaippakakku, jonka sisältä paljastui kuohuviiniä, sekä valtava määrä herkkuja. Sain tämän lisäksi koko porukalta lahjakortin polarn o. pyretille. Aah, mitä ihanaa pääsenkään shoppailemaan. Lisäksi osa vieraista oli tuonut vielä lahjoja pikkuiselle. Sain ystävän itse tekemän pipon, koristeen ihanalla tekstillä, vauvalle teetetyn vaatteen, lakanat ja muumimukin. Ei voi tuleva äiti onnellisempi olla.

Kutsut olivat mielestäni onnistuneet ja kovin minun näköiset. Ihana viettää aikaa yhdessä hyvän ruuan merkeissä. Kiva kun niin moni oli päässyt paikalle ja millaisen vaivan kaikki olivat nähneet. Toivottavasti en itse pilannut muiden tunnelmaa, kun päivittelin koko ajan, että olin arvannut nämä yllätysjuhlat.

Jos olet järjestämässä läheisellesi kutsuja, mielestäni hyvä ottaa huomioon millaiset kutsut tuleva äiti mahdollisesti haluaa, ketkä olisivat tärkeää kutsua paikalle, sekä ajankohta, jolloin kutsut järjestetään. Esimerkiksi jos äiti vihaa koristeluita ja muita hömpötyksiä, voi ne olla vähäisemmässä arvossa. Tärkeää on, että kaikki tulevalle äidille olevat läheiset olisivat kutsuttu paikalle. Myös ajankohta on tärkeää. Kutsuja ei kannata jättää liian lähelle laskettua aikaa. Silloin voi olla, että tulevan äidin on jo tuskaista keskittyä juhlimaan. Ruokailuissa on myös hyvä ottaa huomioon tulevan äidin ruokarajoitteet, että pöydästä löytyy myös sellaisia ruokia, joita tuleva äiti voi syödä. Omissa kutsuissani nämä kaikki onnistuivat täydellisesti. Ei voi olla muuta kuin kiitollinen.

Vastaa