Kotiutumisvaatteet

Pakkasin itselleni ja vauvalle sairaalakassin tällä viikolla valmiiksi. Vauvalle se oli huomattavasti helpompaa kuin itselle. Vauvan kotiutumisvaatteissa mietityttää, kuinka paljon pukea vauvalle päälle? Nyt kelit ovat vielä hyvin arvaamattomat, välillä on +17 astetta, kun taas jonain päivänä ollaan lähellä nollaa. Teimme niin, että minulle pakattiin sairaalakassi erikseen ja vauvalle erikseen. Siellä se odottaa kaukalossa kotiin saapumista. Teemme niin, että mies saa tuoda kassin sitten mukanaan, kun pääsemme kotiutumaan.

Vaatteita pakatessa tajusin, että olemme varautuneet aika vähän 50 cm. vaatteisiin. Olen kysellyt muilta kokemuksia ja kovin erilaiset on olleet ystävien ja tuttujen kokemukset. Osalla 50 cm vaatteet on menneet ensimmäisen kuukauden, kun saat osa ei ole tarvinnut niitä ollenkaan. Mietin, että pitäisikö näitä vaatteita vielä lähteä ostamaan. Päädyimme siihen, että haetaan sitten kaupasta jos tarvitaan, kun tiedämme minkä kokoisena vauva syntyy. Katsotaan, jos vielä muutaman pikku bodyn käyn ostamassa.

Kotiutumisvaatteiksi päätimme valita mukaan kaksi eri kokonaisuutta. Toiset kokoa 50 cm ja toiset 56cm.

Sisävaatteiden lisäksi kassista löytyy tällä hetkellä villasukat, tumput, pipo, fleecehaalari, sekä neulehaalari. Omaan sairaalakassiin pakkasin vauvalle muutaman pipon, jota voi käyttää sairaalassa, harsoliinoja, tumput ja sukat. Otin mukaan myös tutin ja tuttinauhan, vaikka luulen että emme sairaalassa vielä tuttia tarjoa.

Ulkohaalaria vielä mietimme kelin mukaan. Kaukalostamme löytyy lämpöpussi, joten jos keli on lämpimämpi, luulen että ulkohaalaria emme tarvitse mukaan. Meiltä löytyy vauvalle pientä kokoa toppahaalari, sekä kevyempi haalari.

Hassua ajatella, että alle kaksi viikkoa enää laskettuun aikaan. Seuraavan kuukauden aikana vauva voi syntyä milloin tahansa.

Comments

  1. Avatar Kaisa says:

    Toi kaukalon pussukka on tosi kätevä! 🙂 mitä pakkasit itsellesi, toivottavasti jotain mukavaa <3

    1. JauJau JauJau says:

      Joo kaukalopussi vaikuttaa kyllä kovin kätevältä. Kyllä itselle tuli ainakin herkkuja pakattua varmuuden vuoksi. Voisin yrittää kirjoittaa vielä vaikka oman postauksen siitä, mitä kaikkea kassini sisältää.

Vastaa