Remontti ja viimeisillään raskaana

Olemme asuneet nykyisessä kodissa reilu kaksi vuotta. Jo ostettuamme talon mietimme, että keittiö tulee remontoida mahdollisimman pian. No, kummasti kaksi vuotta vierähti vanhan keittiön kanssa. Kesän lopussa meillä hajosi uunista kiertoilma, sekä astianpesukone alkoi temppuilla. Tämä alkoi vauhdittamaan ajatustamme siitä, pitäisikö remontti nyt vihdoin tehdä, kun kodinkoneet tulisi kuitenkin uusia.

Lähdimme syyskuun alussa pyytämään tarjouksia keittiöfirmoista. Jo alussa päätimme, että kun toimitukset näyttävät menevän niin lähelle laskettua aikaa, pyydämme tarjouksen myös remontista. Tässä kohtaa, emme halunneet ottaa riskiä, että remontti jää kesken, jos lapsi tulee etuajassa. Toinen syy oli myös se, että jos mieheni tekisi remonttia viikonloppuisin menisi siinä aikaa huomattavasti kauemmin kuin ulkopuolisen tekemänä. Moni on pitänyt meitä hulluna, kun lähdemme remontoimaan näin lähellä laskettua aikaa. Aikataulut nyt vaan meni näin ja kai sitä kaikesta jotenkin selviää.

Vanha keittiömme on tehty 80-90- luvun taitteessa. Joten jo pian 30-vuotta vanha keittiö olikin aika uusia. Kodinkoneet tietysti eivät olleet sieltä asti säilyneet. Kävimme muutamassa keittiöfirmassa suunnittelemassa meille keittiötä. Molemmat suunnittelijat suunnittelivat hyvin samantyyppiset keittiöt. Materiaalivalinnat meillä oli hyvin neutraalit. Ajattelimme, että tahdomme keittiön olevan aika ajaton. Keittiömme ei ole mikään kovin suuri tila ja myös siksi halusimme kaappeihin vaaleita materiaaleja, jotta tila ei näyttäisi niin ahtaalta. Pidimme molempien suunnittelijoiden suunnitelmista. Meillä meni myös miehen kanssa hyvin yhteen materiaalivalinnat, eikä niistä tarvinnut kiistellä. Päädyimme valitsemaan puustellin keittiön. Puustelli vei kilpailussa voiton, vaikka olikin hieman kalliimpi kuin toinen firma. Valitsimme puustellin koska, remonttiaikataulu oli huomattavasti nopeampi, sekä materiaalien tarjonta miellytti hiukan enemmän, sekä puustellikeittiöiden takuu ja muilta kuulemat palautteet houkuttelivat. Tähän asti olemme olleet kyllä todella tyytyväisiä valintaamme. Kaikki on sujunut juuri niin kuin on sovittu.

Remontti on meillä parhaillaan loppusuoralla ja viikko vielä laskettuun aikaan. Hyvin siis ehdittiin, eikä meidän neidillä näytä olevan mikään kiire pois mahasta. Vielä kun saisi laitettua kaikki tavarat kaappiin ja siivottua koko kodin, niin neiti voi saapua. Remontin keskellä ei ole toki ollut kiva elää näin viimeisillään, mutta hyvin tämä viikko on näyttänyt sujuvan. Olen luuhannut joka päivä ystävillä, kauppakeskuksissa tai sukulaisilla päivät. Hankaluutta on aiheuttanut ruokailut, joka päivä syödä jossain muualla tai elää mikron varassa valmisruuilla.

Tässä muutama kuva kotimme kaaoksesta remontin keskellä:

Onneksi remontti on kestänyt nyt vain neljä päivää ja huomenna pitäisi olla valmista.

Vastaa