Levoton sielu

Äitiyslomani on kestänyt nyt yli kuukauden. Ensimmäiset kolme viikkoa minulla oli ohjelmaa lähes aamusta iltaan. Välillä oikein mietin, että pitäisikö jo rauhoittua. Kalenteri näytti täydeltä. Tässä oli se hyvä puoli, että aika kului todella nopeasti. Kun keittiöremontti saatiin viime viikolla päätökseen, olin helpottunut. Lapsi voi vihdoin saapua, kaikki isot hommat ovat valmiina. Tälle viikolle en ollut sopinut mitään erikoisempaa ohjelmaa. Ajattelin, että parempi vähän rauhoittua kotona ja jos vaikka synnytys käynnistyy.

Voi, että kuinka tylsää minulla on tällä viikolla ollut. Aika on kulunut ihan mielettömän hitaasti koko viikon. Olen kyllä aina tiennyt, että nautin seurasta ja tekemisestä. Huomaan, että kaipaan jotain kehittävää. Toisaalta, ei kauheasti jaksa liikkua tai lähteä mihinkään. Onneksi kahtena päivänä sain päivällä vieraita, sekä yksi koulutehtävä piti minut edes vähän vireessä. Villasukkia on valmistunut ja pakkaseen on tullut leivottua.

Mieheni on joutunut koetukselle tällä viikolla. Aina hänen tullessa töistä, olen oikein janonnut jutteluseuraa. Huomaan, että olen ollut liikaa yksin omien ajatusteni kanssa :D. Joka ilta nukkumaan mennessäni olen toivonut, voikun synnytys käynnistyisi tänään. Vieläkään sitä ei ole tapahtunut. Laskettu aika tuli ohitettua eilen, eikä neidillä näytä olevan kiirettä maailmaan. Olen jo niin malttaton. Odotan niin paljon, että pääsen näkemään pikkuisen.

Vaikka sitä on osannut varautua siihen, että lasketusta ajasta vielä kaksi viikkoa saattaa joutua odottelemaan. Kyllä jokainen päivä tuntuu vaan pitkältä. Ei olisi pitänyt kuunnella lääkäreitä, jotka varoittelivat, että keinohedelmöityshoidoilla alkunsa saaneet saattavat useimmiten syntyä etuajassa. Tämä lause jäi tietysti päähäni ja loi minulle mielikuvia siitä, että pikkuisemme olisi jo täällä. No, ei auta kuin odottaa ja suunnitella ensiviikon kalenteri täyteen. Kyllä se neiti sieltä saapuu, kun sen aika on. Onneksi olen voinut melko hyvin.

Mukavaa lauantaita kaikille. Minä lähden viettämään lauantaina ensin tupperware kutsuille ja sen jälkeen vanhempani tulevat meille syömään. Ihana saada vieraita syömään. Kyllä kelpaa kokkailla, kun on uusi keittiö.

Vastaa