Vaipat testissä

Meille oli alusta asti selvää, että käytämme kertakäyttövaippoja. Vaikka kestovaippailu olisi todellakin ekologisempi vaihtoehto, koen että pyykkiä tulee muutenkin paljon, joten kestovaippojen käyttö tuntui työläältä. Vauvan iholle myös kestovaipat saattaa olla parempi ratkaisu, mutta meillä mennään ainakin aluksi kertakäyttöisillä. Katsotaan jos vielä joskus innostunkin kestoilemaan.

Odotusaikana tuli hankittua valmiiksi 1 koon vaippoja liberolta ja pamperissilta. En itseasiassa perehtynyt asiaan yhtään odotusaikana tai kuullut kenenkään läheisteni kokemuksia. Muistan joskus läheisteni perheestä, että heidän lapselle ei pampersit sopineet. Olemme testanneet nyt neljää erilaista vaippaa vauvallemme. Olen jopa yllättynyt, kuinka suuri ero vaipoilla on ollut.

Synnytyssairaalassa sairaalan puolesta tulevat vaipat olivat olivat liberon touch 1. Näitä olimme hankkineet myös kotiin, sekä saaneet Libero-laukun mukana. Lisäksi olemme testanneet liberolta Liberon newborn 1 vaippoja.

https://www.libero.fi/tuotteet/touch—teippivaipat/libero-touch—teippivaipat-1/
https://www.libero.fi/tuotteet/newborn/libero-newborn-1/

Pamperisin newborn 1 vaippoja sain vaippakakussa, sekä babyboxin mukana, joten niitä meiltä löytyi kotona valmiiksi, enkä ehtinyt niitä itse ostamaan.

https://www.pampers.fi/

Lisäksi olemme testanneet Lidlin Lupilun newborn 1 koon vaippoja.

Vaipoissa todellakin on eroa. Jo sairaalassa Liberon touch vaipat tuntuivat hyviltä ja pehmeiltä. Kotona jatkoimme niiden käyttöä ensimmäisen paketin verran. Tämän jälkeen siirryimme käyttämään pamperisin vaippoja. Tässä vaiheessa eron huomasi selkeästi. Kerroin kokemuksistani kavereilleni ja hän suositteli vielä liberon newborn vaippoja, joita kokeilimme seuraavaksi. Koska raha ei meidän perheessä kasva puussa halusin vielä kokeilla Lupilun vaippoja, koska ne ovat näistä vaipoista halvimmat. Tämä kokeilu tuli kuitenkin kalliksi 😀

Libero touch 1: Ihanan pehmeä ja imukykyinen. Meidän vauva pissaa paljon ja pissavaippa vaihdetaan noin kolmen tunnin välein. Vaipassa olevat ”pissaviiva” värjäytyy mielestäni sen mukaisesti kuinka täynnä vaippa on. Vaippa täyttyy tasaisesti. Meidän tytölle ei ole näistä tullut punoitusta, vaan päinvastoin tuntuu sopivan erittäin hyvin.

Libero newborn 1: Ei ihan niin pehmeä kuin touch- vaippa, mutta mielyttävän tuntuinen. Samat ominaisuudet ”pissaviivan” ja imukyvyn suhteen kuin touch- vaipassa. Ei punoittavaa pyllyä ja istuu hyvin tyttömme päälle. Edullinen.

Pampers newborn 1: Vaippa haisee kovasti muoville. Vaipan verkkomainen pinta sisältä tuntuu epämielyttävältä. Pissa kerääntyy helposti vaipan takaosaan. ”pissaviiva” ei toimi samalla tavalla kuin liberon vaipoissa. Tytön ihoon tuli näistä jonkin verran punoitusta. Kakka imeytyy ällöttävällä tavalla verkkomaiseen pintaan. Annan kuitenkin vielä pampersille mahdollisuuden, kun niitä meiltä löytyy valmiiksi myös 2 koossa 🙂

Lupilu newborn 1: Meillä nämä oli käytössä noin päivän, kunnes jouduimme heittämään loput pois. Meidän tytön pylly oli aivan punainen näiden käytön jälkeen. Vaippa haisi pahalle. Ei istunut ollenkaan päälle. Vaipat jouduttiin kiristämään niin tiukalle, että teipit olivat kokonaan päällekäin ja silti tuntui että vaippa jäi huonosti. Positiivista oli navalle tehty aukko, ettei napa peity vaipan alle. Tämä olisi varmasti kätevä kun napatynkä on vielä kiinni.

Meille siis ehdottomasti parhaimpia vaippoja tähän asti on ollut Liberon vaipat. Tällä hetkellä käytämme Liberon newborn vaippoja, koska ne on aavistuksen edullisempia kuin touch vaipat. Vaikka touch- vaipat ovat aavistuksen pehmeämpiä, molemmat sopivat tytöllemme hyvin, joten olemme päätyneet käyttämään newborneja. Minulle on suositeltu vielä kokeiltavaksi natyn vaippoja, jotka ovat ekologisia. Katsotaan jos nämä pääsevät vielä kokeiluun. Hintavertailua tehdessämme meidän lähikaupassa natyt olivat aavistuksen kalliimpia kuin liberon newborn- vaipat. Tämän vuoksi en ole kiirehtinyt testaamaan :D.

 

Comments

  1. Avatar Moona says:

    Ootko jo kokeillut Muumeja? Meidän muksut on kaikki kolme käyttänyt niitä koko vauva-ajan ja ollaan ihan myytyjä. Muumit on yhtä pehmeitä, ellei jopa pehmeämpiä kuin touchit ja ekologisempia kuin natyt (jotka on ihan törky kalliita) sillä ovat myös suomalaisia.

    1. JauJau JauJau says:

      Vau, kiitos vinkistä! Pitää testata vielä muumit.

Vastaa