Uusi vuosi ja terveellisempi elämä

Joka vuosi tähän aikaan kuntosalit täyttyvät ja kaupan vihanneshyllyt tyhjenevät. Myös minä usein aloitan päätän aloittaa vuoteni terveellisemmin. Viime vuonna aloitin karkkilakon, siitä kyllä seurasi muutenkin hiukan terveellisempi ajanjakso ruokien ja liikunnan suhteen. Raskaaksi tullessani liikunta tai lähinnä kuntosali harjoittelu kuitenkin jäi hyvin nopeasti. Mikä harmittaa nyt. Kunto on päässyt laskemaan todella paljon raskauden aikana.

En halua aloittaa mitään kovin suurta dieettiä, mutta jos sitä vähän edes katsoisi mitä suuhunsa laittaa. Raskaudenaikana minulle tuli kiloja lisää 20. Se on paljon. Nyt pian kaksi kuukautta synnytyksestä, painoa on tippunut noin 12 kiloa. Toiveeni olisi, että kesään mennessä loputkin 8 kiloa olisi poissa.

Söin odotusaikana, varsinkin loppuvaiheessa paljon herkkuja. Synnytyksen jälkeen suklaahimoni on ollut ihan tolkuton. En ole varmaan koskaan elämässäni syönyt näin paljon suklaata 😀 Tämä joulunaika ei ainakaan helpottanut tilannettani yhtään. Olenkin siis ajatellut, että jos yrittäisi päästä tästä valtavasta sokerikoukusta eroon. Pyrin vähentämään herkuttelua, erityisesti karkkia. Katsotaan, millaiseksi tämä muodostuu. Minulla on tiedossa muutamat juhlat lähiaikoina ja siellä aion kyllä herkutella. Haluan löytää tasapainon sille, että herkuttelu on kyllä ok, mutta sitä ei tarvitse tehdä joka päivä.

Liikuntaa olisi myös mukava lisätä. Tykkään paljon käydä vaunulenkeillä ja niitä tulee kyllä tehtyä noin viidesti viikossa. Salikorttini on ollut tauolla raskauden puolivälistä saakka. Se tulee voimaan muistaakseni helmikuun alusta. Täytyy miettiä uskaltaisiko jo silloin aloitella pikku hiljaa kuntosaliharjoittelua. En ole ikinä ollut mikään todella aktiivinen liikkuja. Liikuntani on usein kausittaista, mutta kyllä tykkään paljon liikunnasta. Joskus salitreenejä tulee viisi viikkoon ja joskus voi olla että menee viikkoja etten käy ollenkaan salilla. Olen monelle saliyrittäjälle hyvä asiakas, koska minulla on aina voimassa oleva salikortti vaikka kävisin siellä vain kerran kuukaudessa. 😀

En siis halua asettaa itselleni mitään tiukkoja sääntöjä tai lupauksia, mutta kyllä myös tänäkin vuonna haluaisin aloittaa vuoteni hiukan terveellisemmin. Toivottavasti saan siihen motivaatiota ja se voisi säilyä läpi vuoden. Ainakin raskauskilojen karistus olisi toivottavaa.

Vastaa