Vauvanvaatteet

Odotusaikana tuli hankittua paljon valmiiksi vauvanvaatteita. Lähes kaikki vaatteemme on hankittu kirpputorilta, ihan muutamaa vaatetta lukuunottomatta. Otin valmiiksi vauvalle 50cm-74cm kokoisia vaatteita. Osa vaatteistamme on toki saatu myös lahjaksi. Olen edelleen sitä mieltä, että vauvanvaatteita löytää todella hyvässä kunnossa kirpputoreilta. Minua kuitenkin harmittaa, kun vaatteita tuli osteltua niin paljon. Tai lähinnä paljon sellaisia ”ihan kivoja”, koska ne oli niin halpoja. Nyt minulla on paljon vaatteita, jotka on ihan kivoja, mutta ei oikein sovi keskenään minkään kanssa. Eihän tällä nyt periaatteessa ole väliä, mutta jotenkin olisi kiva pukea vauvaa vaatteisiin, jotka sopivat hyvin yhteen. No, onneksi vaatteet eivät ole paljon maksaneet kirpputorilla. Ehkä olen seuraavissa vaatteissa fiksumpi ja katson tarkemmin mitä ostan. Toisaalta, en ole oikein päättänyt millaisista vaatteista pidän, joten meiltä löytyy värikkäitä, neutraaleja ja kuviollisia vaatteita. Tämä on myös yksi ongelma vaatteiden yhditämisessä 😀

Meillä menee edelleen osa vaatteista kokoa 50cm, mutta myös osa 62 cm vaatteista on jo eksynyt päälle. Pääsääntöisesti kuitenkin käytämme tällä hetkellä kokoa 56cm. Hassua, kun tavallaan tuntuu kamalalta millaista tahtia vauva kasvaa ja taas toisaalta odottaa hirveästi, että pääsisi pukemaan uusia vaatteita isommista vaatteista. No aina ajatteluni ei ole kovin loogista.

Kaikille odottaville äidille vinkiksi, monet vaatteet ovat erikokoisia riippuen mallista. Kannattaa siis lajitella vaatteet sovittamalla niitä päällekäin, eikä vain koon mukaan. Meillä varsinkin kipputorilta ostetut, jotka on jo olleet useamman kerran pesussa jäisi varmaan käyttämättä, jos en olisi tajunnut mallailla niitä päällekäin. Toki myös vaatteiden malli merkitsee. Koskaan ei voi tietää minkä malliseksi lapsi kasvaa, mutta nyt jo huomaa, että tietyt merkit eivät käy meille kovin hyvin. Jotkut vaatteet ovat leveitä ja lyhyitä ja toiset taas pitkiä ja kapeita.

Meillä bodyja menee enemmän kuin housuja. Useampana päivänä bodyja menee pyykkiin pari. Housuja voisi helposti käyttää monta päivää. Myös yökkäreitä on ollut hyvä olla useampi, jos ei halua pestä pyykkiä moneen kertaan viikossa. Niitäkin saattaa mennä pyykkiin joka päivä. Olen yökkäreissä tykännyt paljon ”sukallisista”. Harmi kun monessa sukallisia yökkäreitä ei ole kuin 56cm asti. Tai sitten ei ole osunut kohdalle. Meillä on paljon nepparikiinnityksellä olevia yökkäreitä, mutta jos vaippaa pitää yöllä vaihtaa, vinkkinä; vetoketjulliset on helpompia 😀

Vauvan pyykkiin liittyen sain vinkin yhdeltä kaverilta ennen vauvan syntymää. Tämä vinkki onkin ollut meillä hyvin toimiva. Erillinen pyykkikori vauvan vaatteille. Me pesemme vauvan vaatteet erikseen. On ollut kätevää kerätä vauvan vaatteet valmiiksi eri pyykkikoriin, ettei niitä tarvitse pyykkiä pestessä eritellä meidän muiden vaatteista. Meillä on pyykkikorin päällä vauvanvaatteille pieni kori, johon hänen pyykit kerätään.

Olen tällä viikolla useasti eksynyt papun, gugguun ja metsolan sivuille. Olen laittanut ostoskorin täyteen vaatteita, mutta aina perunut tilaukseni. Tekisi mieli tilata hulluna ihania vaatteita vauvalle, mutta sitten minuun iskee nuukuus. Pitäisi lähteä kiertämään kirppiksiä, siellä ei tulisi niin suurta morkkista, jos löytäisikin halvalla jotain. Vaikka vaatteita meillä onkin paljon, niissä tulee ihan sokeaksi. Vauvanvaatteet ovat jotenkin niin hellyyttäviä ja halpoja verrattuna aikuisten vaatteisiin. En ole itselleni ostellut juuri mitään pitkään aikaan, mutta vauvalle tekisi mieli ostaa koko ajan.

Vaikka rakastaisinkin ostaa vauvalle paljon merkkivaatteita, en ole niitä raaskinut juuri uutena ostaa, paitsi alennuksesta. Peruskauppojen lastenvaatteista lindexin vaatteet sekä kappahlin newbiet ovat olleet meillä kovasti suosiossa. Mielestäni niissä on ollut hyvä hinta-laatusuhde.; Kivannäköisiä, suhteellisen edullisia ja mukavan tuntuisia.

Vastaa