Vaunut

Odotusaikana tutkin vaunuja paljon netistä, sekä kävimme lastentarvikeliikkeessä koeajamassa vaunuja. Ystäväni tarjoutui antamaan meille hänen tytön vanhat vaunut, joten vaunujen hankintaa ei tarvinnutkaan tehdä. Näin meidän vaunuiksi päätyi siis Britaxin Affinity 2 vaunut, josta jo mainitsin vauvahankitoja postauksessa.

Nyt vaunut on päässeet kovaan käyttöön ja ajattelin kirjoitella kokemuksiani niistä. Jos olisimme hankkineet vaunut uutena, olisimme varmaan päätyneet Britaxin smile2 vaunuihin. Koimme näissä olevan hyvät ominaisuudet hintaansa nähden. Affinityt ovat aika samantyyppiset, mutta erojakin on.

Kuva lainattu (https://www.jollyroom.fi/lastenvaunut/yhdistelmavaunut/sis-vaunukopan/britax-affinity-2-duovagn-black-cosmos-black)

Myynti-ilmoituksessa vaunuista sanotaan näin; ”Britax Affinity 2 Base Model on tyylikkäät yhdistelmävaunut. Vaunujen jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu parhaan tuloksen saamiseksi. Lastenvaunujen käytännöllinen design on täydellinen nykyajan vanhemmille, jotka haluavat arjen sujuvan mahdollisimman mutkattomasti. Vaunut sopivat käytettäväksi niin maalla kuin kaupungissa. Britax Affinity on voittanut useita palkintoja vuonna 2014. Lastenvaunut voitti kultapalkinnot Mother & Baby Awards 2014:ssä kategorioissa Lastenvaunut sekä Travel System. Ne ovat myös saaneet huomiota PLUS X AWARDSeissa korkealla laadullaan, toiminnallisuudellaan ja designillaan. ” (jollyroom.fi)

Meillä vaunut ovat olleet käytössä lähes päivittäin, nyt viimeiset kaksi kuukautta. Vaunulenkit aloitimme vauvan ollessa viikon ikäinen. Nyt kovilla pakkasilla, emme ole käyneet ulkona. Kuten myyntitekstissä sanotaan, vaunut sopivat vanhemmille, jotka haluavat arjen sujuvan mahdollisimman mutkattomasti pitää kyllä meidän kohdalla paikkansa. Vaunut ovat kevyet työntää tai kantaa. Runko on helppo kasata ja ottaa mukaan, sekä vaunukopan saa nopeasti ja helposti kiinni ja irti rungosta. Meiltä löytyy myös Britaxin turvakaukalo, joka kiinnittyy runkoon ilman adapteria.

Plussat:

 • Helppo ja nopea kasata, sekä runko menee kasattuna pieneen tilaan
 • Kevyet työtää ja työntöaisa helposti säädettävissä
 • Helposti liikuteltavat pienessä tilassa
 • Simppeli ulkonäkö
 • Vaunukoppa helposti irrotettavissa
 • Sisäänrakennetut CLICK & GO® -adapterit helpottaa ratasosan, turvakaukalon ja vaunukopan käyttöä, kun ne ovat helposti vaihdettavissa.
 • Etupyörät helposti vaihettavissa ( Meillä vaunuihin myös isot etupyörät talvi/maastokäyttöön).
 • Sopii hyvin niin lenkki, kuin kauppakeskus käyttöön 😉
   

Miinukset:

 • Vaunukoppa ei ole kovin iso (jos on kovin pitkä vauva, koppa jää nopeasti pieneksi). Meillä tätä ongelmaa ei varmaan ole 😉
 • Jousitus jäykkä, esim. mukulakivellä ei maailman mukavin työntää
 • Vaunujen ”päällinen” voisi tulla pidemmälle kuomuun asti.
 • Tavaratila voisi olla aavistuksen isompi.

Ratasosaa emme ole vielä päässeet käyttämään, joten siitä en osaa vielä tehdä arviota. Vaikuttaa hyvältä, helposti säädettävältä. Ainut miinus, jota olen nyt miettinyt voisi olla kuomu, joka ei tule kovin alas. Ratasosassa on mielestäni tärkeää miten sitä saa säädettyä sekä, että ratasosan saa molemmin päin kiinni. Britaxin sivuilla ratasosaa suositellaan käytettäväksi 6kk eteenpäin. Meillä löytyy ratasosaan vauvatuki, jolloin siihen voisi laittaa pienemmänkin vauvan. Keväämmällä nämä tulee sitten kokeiluun.

Meille nämä vaunut ovat sopineet todella hyvin juuri helppoutensa vuoksi. Otamme aina mukaan rungon, kun lähdemme johonkin. Näin ei tarvitse kantaa turvakaukaloa missään, kun runko on niin nopeasti ja kevyesti kasattavissa. Mietin, kannattaako ostaa vaunuihin isommat etupyörät. Meillä ne on ainakin tullut käyttöön talvella, kun lunta on tullut reilusti. Pyörät ovat todella nopea ja helppo vaihtaa, joten meille nämä oli kannattava ostos. Jos nyt ostaisin vaunut kiinnittäisin varmasti huomiota miten runko on kasattavissa, millainen kuomu on, vaunujen painoon ja liikkuvuuteen, sekä siihen millaiset säädöt vaunuissa on ja kiinnityksiin.

Vastaa