Sairaalakassi

Tämä postaus on odottanut nyt julkaisua kolme kuukautta. Olin jo päättänyt, että tätä julkaise. Eilen kuitenkin keskustelin ystäväni kanssa aiheesta, koska hänellä laskettuaika lähenee. Päätin, että ehkä kuitenkin julkaisen tämän muokattuna.

Pakkasin sairaalakassin synnytykseen mukaan noin viikolla 38. Vauvan kotiutumisvaatteet olin pakannut jo hyvissä ajoin. Oma kassi sai kuitenkin odottaa. Lueskelin hiukan muiden kirjoituksia aiheesta ja miten, mitä saattaisin tarvita. Yritin pakata mahdollisimman vähän tavaraa, koska moni oli sanonut ettei siellä kovin monelle asialle ollut tarvetta. Näin kävi minullakin. Itse olin sairaalassa vain muutaman päivän, joten myös siksi en paljon tavaraa ehtinyt tarvitsemaan.

Sairaalakassini sisälsi:

 • Hygieniatarvikkeet: shampoo, hoitoaine, kasvorasva, vartalovoide, huulirasva, deodorantti, hammasharja ja -tahna, kasvojen puhdistusliinoja. Huulirasva tuli todella tarpeeseen. Minulla rohtui huulet sairaalassa todella pahasti.
 • Hiusharja ja ponnareita. En ottanut hiuslakkaa mukaan, mutta se olisi ehkä ollut ihan kiva kotiutuessa, vaikka ilmankin pärjäsin.
 • Kotiutumisvaatteet: itselläni oli adidaksen legginssit, neule ja imetys t-paita ja alusvaatteet. Halusin kotiutumisvaatteiksi mahdollisimman mukavat vaatteet, jotka eivät varmasti purista mistään. Itse käytin sairaalassa sairaalavaatteita, joten en tarvinnut muita vaatteita mukaan.
 • Imetysrintsikat: Onneksi olin ottanut nämä mukaan sairaalaan. Ne tuli tarpeeseen. Sairaalavaatteiden alla kipeät rinnat ilman rintsikoita, ei ole hyvä yhdistelmä!
 • Liivinsuojukset ja nännivoide: Näistä sai näytteet sairaalassa, mutta minulla oli omat mukana. Ainakin nännivoide tuli minulla tarpeeseen heti.
 • Syötävää: Minulla oli mukana synnytykseen ja osastolle pähkinöitä, smoothie- soseita, suklaata, välipalapatukoita, pillimehu sekä
  Gatorade-urheilujuoma. Se oli itseasiassa synnytyksessä loistava 😉
 • Kuulokkeet: En ottanut itselleni mukaan muuta ajanvietettä. Ajattelin, että puhelin ja kuulokkeet riittävät. Yritin katsoa netflixiä, mutta minun keskittyminen supistuksien kanssa ei siihen kovin hyvin riittänyt.
 • Puhelin ja laturi: Miehellä oli erikseen mukana myös kamera.
 • Neuvolakortti: Itse säilytin sitä jo valmiina sairaalakassissa, Viimeinen neuvola meillä oli viikolla 40+0 ja synnytys 41+0.
 • Vauvalle minulla oli mukana muutama myssy sekä tutti. Tuttia emme kuitenkaan vielä sairaalassa antaneet. Vauva oli paljon ihokontaktissa sekä käytimme myös hänellä sairaalanvaatteita.
 • Villasukat: Nämä oli ihan ehdottomat. Minun oli tarkoitus ottaa myös omat aamutossut, mutta käytin sairaalantossuja. Minulla ei ollut mukana kuin kotiutumista varten sukat, mutta ne sairaalansukat olivat kyllä hiukan inhottavat jalassa.

Tässä taisi suurinpiirtein olla kassini sisältö. Jos nyt pakkaisin uudelleen, en välttämättä jättäisi mitään pois, mutta ottasin lisäksi sukkia niin kuin yllä mainitsin, sairaalan sukat eivät olleet kovin mukavat. Pakkaisin mukaan myös vesipullon. Sairaalan mukit ovat aika pieniä, joten niitä sai olla koko ajan täyttämässä. Minulla ei tullut osastolla tai synnytystä odotellessa aika pitkäksi, joten en välttämättä pakkaisi uudelleenkaan ajanvietettä. Ehkä joku lehti olisi voinut olla mukava. Vauvan kotiutumisvaatteet ja turvakaukalo tuotiin sairaalalle, vasta kun kotiuduttiin. Imetysvaatteet oli minusta hyvä olla jo mukana, helpotti imettämistä kotiinlähtiessä 🙂

Vinkkinä synnyttämään lähtijöille, kannattaa pakata myös tukihenkilölle mukaan evästä. Synnyttäjä saa meinaan sairaalastakin ruokaa, mutta tukihenkilö ei 🙂

Janni 6 tunnin ikäisenä.

Vastaa