Vauvan hoitotarvikkeet

Meillä päädyttin siihen ratkaisuun odotusaikana, että emme osta erillistä hoitopöytää. Hoitotason sijoitimme pesuhuoneeseen pyykinpesukoneen päälle. Tämä on ainakin meillä toiminut hyvin. Lavuaari on lähellä pyllyn pesua varten. Myös ajoittain kakkavahingot kylppärinlattialta on helpompi pestä kuin esimerksiksi olohuoneen parketilta.

Hoitotason yläpuolelle kiinnitimme tangon, jossa roikkuu kolme koria. Näihin saimme laitettua tärkeimpiä hoitotarvikkeita. Vaatteet eivät tietysti mahdu olemaan lähettyvillä. Vauvan vaatekaappi on meidän makuuhuoneessa, joka on vastapäätä kylppäriä. Iltaisin laitan aina seuraavan päivän vaatteet valmiiksi hoitotasolle. Jos vaatteet likaantuvat päivän aikana, olen pukenut vauvan makuuhuoneessa sängyllä vaipanvaihdon jälkeen.

Hoitotasolta meiltä löytyy seuraavat tarvikkeet:

  • Vaippoja (Olemme nyt käyttäneet liberon newborn vaippoja, jotka ovat meille sopineet todella hyvin.)
  • Talkkia (Moni ei käytä, mutta meille tämä on sopinut hyvin)
  • Sinkkivoidetta
  • Kuumemittari
  • Kynsisakset
  • Baby wipes – puhdistuspyyhkeitä
  • Kylpyveden lämpömittari
  • Kylpyöljy (Käytämme öljyä kylvyn jälkeen sekä vauvahieronnassa)
  • Hiusharja (Nyt on tullut tarpeeseen, kun karstaa on alkanut tulla)

Lisäksi kylpyhuoneen viereisestä kaapista löytyy vanulappuja, liivinsuojia ja vanupuikkoja. Vanupuikot olivat meillä aluksi myös hoitotasolla kun napaa piti putsata. Nyt niitä on käytetty harvemmin. Vanulaput meillä on käytössä lähes päivittäin edelleen ainakin silmien putsauksessa.

Hoitotason vieressä meillä on pieni ikeasta ostettu kannellinen roskis. Heitämme siihen pissa- ja kakkavaipat. Roskis on pieni joten täyttyy lähes päivässä. Näin se ei ehdi alkaa haisemaan.

Vastaa