Vauvauinti

Odotusaikana selvitin asuinpaikkakuntamme tarjontaa ”harrastuksiin” vauvan kanssa. Ajattelin silloin, että vauvauinti olisi mukavaa aloittaa. Onneksi otin selvää asiasta jo odotusaikana, koska vauvauintiin piti ilmoittautua jo elokuussa, että sai paikan jonoon tälle keväälle. Ymmärsin, että paikat ovat hyvin haluttuja ja ilmoittauduimme jonoon. Olimme onnekkaita ja meille suotiin paikka kevääksi vauvauintiin. Vauvauinnin kriteereinä meidän vauvauinti paikassa oli 3 kuukautta ikää sekä painoa 5 kiloa. Vauvauinti olisi alkanut jo tammikuussa, mutta saimme aloittaa kun 3 kk ikää tuli täyteen.

Aloitimme vauvauinnin siis viime viikonloppuna. Vitsit miten joku asia pystyikin jännittämään minua niin paljon. Stressasin siitä monta viikkoa etukäteen, miten selviän vauvan kanssa pukuhuone ja suihkuhuoneessa. Vaikka olen käynyt Vauvan kanssa kotona yksin suihkussa, silti tämä jännitti. Lähinnä myös siksi, että kotona on tutut ja turvalliset paikat. Uimahallilla ei taas ole samanlaisia mahdollisuuksia laskea vauvaa odottamaan ym.

Meillä meni minun stressistä huolimatta todella hyvin. Olin kysellyt paljon vinkkejä tutuilta, jotka ovat käyneet vauvauinnissa. Vinkit tuli tarpeeseen, ja helpotti stressiäni. Näin ratkaisin ongelman, miten onnistuu vauvan peseytyminen ennen altaaseen menoa ilman uikkaria 😀 Jännitin, että miten ihmeessä puen märän lapsen uimavaippaan ja uikkariin, kun pesuhuoneessa ei ole mitään tasoa mihin laskea vauva. Jos menisi takaisin pukkarin puolelle, niin sittenhän Vauva olisi jo ihan kylmissään ja sitten taas uudelleen suihkuun, kun uikkari pitäisi kastella. Näköjään kaikesta pystyy kehittämään itselleen stressin. Tein kuitenkin niin, että pesin pukuhuoneessa lavuaarissa vauvan, kuivasin ja puin uimavaipan ja uikkarin. Näin oli peseytynyt jo ennen uikkarin pukemista, sitten vaan suihkuun. Tämä toimi meillä hyvin 🙂

Yllätykseksi vauva jaksoi hyvin koko uinnin ajan, vaikka oli ollut uinnin alkaessa hereillä reilu 1,5 tuntia. Yleensä on maks. 2 tuntia hereillä ennen uusia päikkäreitä. Ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin eri uintiasentoja. . Olimme siellä molemmat vanhemmat mukana. Kivaa, kun uinti on viikonloppuna niin pääsemme harrastamaan kaikki yhdessä. Jollekin kerralle saattaa myös isovanhemmat tulla mukaan uimaan. Pääsevät hekin nauttimaan uinnista vauvan kanssa.

Pukkarissa uinnin ja suihkujen jälkeen alkoikin melkoinen raivo. Taisi olla melkoinen väsymys ja nälkä. Sen jälkeen nukuttiinkin hyvin ja neiti nukahti kaukaloonsa jo ennen kuin pukkarista pääsimme pois 😀 Onneksi olin huomannut uinnin ilmoittautumisen jo odotusaikana. Tästä tulee meille mukava yhteinen harrastus.

Vastaa