Lasten merkkivaatteet

Olen jäänyt äitiyslomalla ihan koukkuun nettishoppailuun. Nyt olen pyrkinyt hillitsemään itseäni, mutta lähes päivittäin saan itseni kiinni selailemasta nettikauppoja. Ei siinä mitään, mutta kokoajan olen tilaamassa vaatteita Jannille, joka ei edes oikeasti tarvitse välttämättä mitään. Kuten vauvanvaatteet postauksessa (https://jaujau.fi/2019/01/17/vauvanvaatteet/) kirjoitin, tuli odotusaikana hankittua kirppareilta kasa ”ihan kivoja” vaatteita. Nyt kun on aikaa ja tekisi mieli ostaa Jannille kokoajan kaikkea ihanaa.

Valitettavasti nämä verkkokaupat ovat usein olleen merkkivaatteiden verkkokauppoja. Olisi ihanaa ostaa toisiinsa sopivia ihania merkkivaatteita, mutta ei siinä minun toiminnassa ole aina järkeä. Olen jäänyt tähän jotenkin ihan koukkuun. Varsinkin nyt alkuvuodesta, kun on julkaistu uusia mallistoja, tekisi mieli tilata koko ajan kaikkea ihanaa. Merkkivaatteet vaan on melkoisen kalliita.. uutena. Tähän keksinkin ratkaisun ja olen liittynyt facebookissa erilaisiin kirppiksiin, jossa myydään lasten merkkivaatteita. Kierrätys on minusta kannattavaa ja pikkulasten vaatteita saa todella hyväkuntoisena käytettynä. Nyt olen kuitenkin huomannut, että myös kirpparilla, käytettyjen merkkivaatteiden hinnat nousevat melko suuriksi. Kysyn itseltäni usein, Onko tässä järkeä? Joskus keksin itselleni hyvän perustelun, miksi Janni tarvitsee tavarat, joskus en. Tunnustan, että olen vahingossa yösyötön lomassa väsyneenä vahingossa huudellut Jannille Vimman housut, muistamatta tätä aamulla 😀

Jannilla on jonkun verran merkkivaatteita, mutta ei paljon. Meiltä löytyy vaatteita mm. merkeiltä: Blaa!, Gugguu, Metsola, Molo, Nosh, Vimma. Kuten ylempänä viittasin aiempaan postaukseen, olen tykännyt Lindexin ja kappahlin newbien vaatteista todella paljon. Nämä istuu Jannin päälle hyvin ja on mukavantuntuisia. Silti, menen ostamaan ja kuolaamaan toistuvasti kaikkia merkkivaatteita. 😀 En kyllä aina ymmärrä itseäni näissä vauvanvaate asioissa. Toivottavasti en ole ainoa. Lähinnä mietin tässä hulluudessani sitä, onko järkeä maksaa niin suuria summia vaatteista, joita käytetään vain muutama kuukausi? Mutta, sanottakoon, että lähes kaikki merkkivaatteemme on kyllä ostetty käytettynä.

Toinen hulluus, mikä minuun iski oli alennukset. Muka yhtäkkiä, on pakko tilata Jannille valmiiksi jo ensitalven vaatteet kun ne on niin halpoja. Tuli tilattua Ticket to Heavenin toppahaalari ja Stonz – töppöset. Toivottavasti nämä on edes sopivia ensitalvena 😀 Samoin, kävi monien merkkivaatteiden kanssa kun alet tuli, olisi tehnyt mieli tilata vaikka mitä, kun nyt on niin ”halpaa”, vaikka edelleenkin ei meillä ole välttämätöntä tarvetta.

Jotenkin olen näköjään saanut itseni sekaisin näistä vauvanvaatteista ja pakkomielteen roikkua merkkivaatteiden verkkokaupoissa ja facebook-kirppareilla iltaisin ihastelemassa kaikkea suloisuutta. Ihan naurattaa, kun papun verkkokaupassa olen ollut varmaan kuudesti samat legginssit ostoskorissa, mutta joku itsekuri on vielä tallella, ne eivät ole sieltä ostoskorista lähteneet eteenpäin. Ehkä tästä on tullut minulle uudellainen sokerikoukku, lähes yhtä tyydyttävää kuin suklaan syönti 😀 Nyt taistelen itseäni vastaan, että en tilaa Jannille Gugguun välikausihaalaria, joka on ihan ylisöpö! En edes vielä tiedä minkä kokoisia vaatteita Janni keväällä käyttää 😀

Vastaa