Vauvan aurinkolasit

Aloitin viime viikolla aktiivisesti suunnittelemaan aurinkolasien hankintaa Jannille. Janni ei enää viihdy aina vaunukopassa hereillä ollessaan muuten kuin, että kuomu on kokonaan auki. Olemme myös kerran jo kokeilleet ratasosaa tästä syystä. Jos olemme jossain pidemmällä reissulla ja unet loppuu kesken, huuto alkaa kun neiti ei nää maisemia.

Viime viikolla maanantaina olimme vauvakavereidemme kanssa ulkoilemassa lähdes koko aamupäivän. Tietysti unta ei riitä niin pitkään ja kuomu piti olla auki, että taivas näkyy. Oli kovin aurinkoinen ilma, niin oli pakko heti kotiin päästyä alkaa selvittämään aurinkolasien hankintaa. Eniten olen ystävien lapsilla nähnyt Julbon aurinkolaseja ja aloitinkin niiden ominaisuuksien ja jälleenmyymien selvittämisestä. Hyviltä, kestäviltä ja käytännöllisiltähän ne vaikuttavat. Kuitenkin instagramissa törmään kokoajan izipizin baby aurinkolaseihin, jotka ovat niin suloiset. Vaikka Julbot tuntuivat hyviltä ja käytännöllisiltä, aloin selvittämään izipizin ominaisuuksia.


Minulle tärkeitä ominaisuuksia aurinkolaseja valitessa oli UV-suoja, lasien materiaali ja kestävyys. Lasit tulee olla 100% UV-suojatut kaikilta haitallisilta säteiltä. Kun noin pienestä lapset on kyse, materiaalin tulee olla vaaratonta, koska mitä todennäköisemmin lasit ovat jossain vaiheessa lapsen suussa. Yhtä todennäköistä lasien syömisen osalta on myös se, että lasit tulevat tippumaan maahan. Tästä syystä myös kestävyys on mielestäni tärkeää. Näitä ominaisuuksia selatessa, Julbot sai jäädä ja meille kotiutui eilen izipizi baby- aurinkolasit. Julboissa se, että ne saa molemminpäin päähän, sekä nauha on kuulemma se hyvä ominaisuus. Julbot on myös suloiset, mutta jotenkin Izipizit veivät voiton.

Izipizi baby lasien ominaisuudet olivat juurikin sitä mitä hain:

  • Antavat 100% suojan UVA-, UVB- ja UVC-säteiltä
  • Polarisoidut linssit
  • Linssien tummuus on korkein mahdollinen
  • Linssien materiaali iskunkestävää polykarbonaattia
  • Joustavat sangat
  • Lapsille sopiva muotoilu, ei teräviä kulmia
  • Ei sisällä BPA:ta, ftalaatteja, PVC:tä, vinyyliä tai lyijyä
  • Mukana silikoninen hihna, joka pitää aurinkolasit napakasti päässä
  • Mukana säilytyskotelo huopaa
  • CE-merkityt, täyttävät aurinkolasistandardin EN ISO 12312-1 vaatimukset

Aurinkolasit ovat pehmeää ja taipuisaa materiaalia. Nämä on helppo pukea vauvan päähän, eikä ne paina lapsen kasvoilla. Materiaalin ansiosta ei myökään liu´u, vaan pysyy hyvin paikoillaan. Lasien mukana tulee säilytyskotelo sekä hihna, jolloin aurinkolasit saa pysymään paremmin vielä päässä. Hihna vaikutti helposti irrotettavalta tarpeen mukaan ja kotelo on hyvä, jos laseja säilyttää kassissa. Kaiken tämän lisäksi lasit ovat mielestäni aivan mielettömän suloiset. Nyt vaan aurinkoisia kelejä odottamaan, että lasit pääsee käyttöön. Eilen autossa testattiin laseja päähän. Janni antoi ainakin vielä hyvin pitää laseja päässä katsotaan miten käy kun vähän kasvaa ja tajuaa, että ne voi myös ottaa pois päästä 😀

Vastaa