Porkkanabileet

Meidän neidillä tuli ikää reilu viikko sitten neljä kuukautta. Neljä kuukautta?! Taas saa ihmetellä mihin tämä aika on mennyt. Tähän alkuun haluan sanoa myös, että melko hektistä on ollut viime päivät opiskeluiden ja vauva-arjen yhteensovittamiseksi. Sen takia en ole ehtinyt blogiakaan päivittää. Ollut muutenkin paljon asioita hoidettavana tai sitten olen vain sopinut kalenterini liian täyteen.

No mennään aiheeseen. Päätimme aloittaa kiinteiden syömisen heti neljä kuukauden iässä. Minulla ei tähän oikeastaan mitään perusteluja sen kummemmin ole. Jotenkin itse odotin tätä vaihetta paljon. Janni on kasvanut hyvin pelkällä maidolla. 3 kuukauden neuvolassa annettiin ohjeistukset jo kiinteistä. Suositus olisi aloittaa kiinteät 4-6 kuukauden iässä. Aloitimme kiinteät kun Janni oli 4kk ja 1 päivän.

Samalla viikolla, kun tuo maaginen 4kk tuli täyteen, tein pakkaseen erilaisia soseita. Meiltä löytyy nyt pakastimesta, porkkanaa, perunaa ja bataattia erilaisilla sekoituksilla tai pelkästään. Neuvolasta saimme Valion pienen ”kirjan”, jossa oli paljon hyviä vinkkejä lapsen ruokailuun. Siinä oli hyviä vinkkejä kiinteiden aloitukseen ja muutenkin lapsen ruokailuun.

Koska olen vähän höpsö ja niin tätä kiinteiden aloitusta odotin. Pidimme juhlat sen kunniaksi. Meillä valikoitui porkkana ensimmäiseksi maistiaiseksi Jannille. Tämän kunniaksi kutsuimme Jannin molemmat isovanhemmat, sekä isomummin todistamaan tätä kehityksen vaihetta yhdessä. Meidän porkkanabileissä aikuisille tarjottiin porkkanakakkua ja Janni sai maistaa ensimmäistä kertaa porkkanaa. Idea juhliin lähti siitä, että haluaisin pitää isovanhemmat mahdollisimman lähellä näissä pienissä kasvun hetkissä. Jostain syystä, kuitenkin arjen keskellä ei tule niin paljon oltua yhteydessä. Onneksi nykysin on whatsapp! Siellä tulee jaettua paljon kuvia ja videoita läheisille Jannista. Pysyvät ainakin sitä kautta mukana tässä kasvussa ja kehityksessä.

Porkkanabileet sujuivat hyvin ja päivän juhlakalu tykkäsi porkkanasta. Hän ei yhtään hämmentynyt siitä, että suuhun laitettiinkin jotain muuta kuin maitoa. Porkkana onkin ollut yksi Jannin suosikeista kiinteitä maistellessa. Olemme maistaneet kiinteitä nyt niin, että kaksi päivää samaa makua kahdesti päivässä. Olemme ehtineet maistaa porkkanan lisäksi bataattia, perunaa ja päärynää. Näistä parhaiten alas on mennyt peruna. Sitä Janni söisi kuin pieni linnunpoikanen, suuta vaan availlen. Onneksi ainakaan vielä, mistään ruoka-aineesta ei ole tullut sen suurempia oireita.

Vastaa