Pullojen pyörittelyä

Meillä on mennyt Jannille korviketta 5 vuorokaudesta eteenpäin. Noin pari kuukautta olemme menneet täysin korvikkeella. Täytyy kyllä todeta, että on korvikeruokailuissa oma hommansa, melkoista pullonpyöritystä.

Meillä on ollut käytössä kolme eri korviketta ja nyt menemme NAN h.a – korvikkeella. Mietin ennen kiinteiden aloittamista, jos olisimme kokeilleet vaihtaa NAN pro- korvikkeeseen, kun sitä meillä jäi käyttämättä ja löytyisi kaapista. Syy vaihtoon olisi siis se, että NAN h.a. korviketta ei löydy valmiina kuin 2dl purkeissa, sekä ne ei ole suljettavia purkkeja. NAN pro-korvike olisi myös aavistuksen edullisempaa. En kuitenkaan uskaltanut tehdä vaihdosta. Nyt tilanne on ollut vatsavaivojen osalta niin rauhallinen, etten uskaltanut ottaa riskiä. Enpä tiennyt ennen lasta, että näin paljon on eroja eri korvikkeiden välillä.

Tuttipullot tulee pestä joka ruokailun jälkeen, sekä myös keittää kerran päivässä. Meillä on pääsääntöisesti käytössä Ainun MAM-koliikkipullot. Suositus muuten näille pulloille, jos joku on hankkimassa tuttipulloja. Ilmaa ei mene turhaan mahaan. Meillä myös osittainimetyksen aikaan Jannin imuote näistä oli hyvä. Minulla on ollut rutiinina pestä pullot aina aamuisin. Tuttipulloja meiltä löytyy useita, joten ne riittää koko päiväksi ilman pesemistä. Jannin ollessa vähän vajaa 4 kuukautta. Laiskistuin ja lopetin tuttipullojen keittämisen päivittäin. Nyt keitän pullot noin kerran viikossa.

Kun on lähdössä jonnekin, aina stressi siitä monta pulloa pitää olla mukana, entä paljonko korviketta. Korvike ei säily avattuna, joten reissuissa sitä menee myös paljon hukkaan. Kaupasta korviketta saa kantaa ”koko ajan”. Varsinkin, kun meillä ei ole kuin 2dl purkkeja, joita menee vuorokaudessa 5-6 purkkia. Eikä se korvikeruokailu niin kovin edullista ole. Viikossa meillä menee Jannin maitoon noin 30€. Välillä käytän Jannille jauhekorviketta. Se on ollut kätevää, kun keittää vettä termariin niin on reissussa valmiiksi lämmintä maitoa, ilman että metsästää mikroa. Tästäkin välillä meinaan saan stressin aikaiseksi, kun lähtee jonnekin, pitää miettiä saako siellä maidon lämmitettyä. Janni kun ei edes huoneenlämpöistä maitoa suostu juomaan.

On kai tässä pullonpyörittelyssä jotain hyvää; lapseni juo tuttipullosta ja se mahdollistaa, että joku muu voi myös syöttää Jannia. Toisaalta, kun Janni vierastaa niin paljon, niin eipä tästä vielä ole ollut niin paljon hyötyä:D Jos tekstistäni voi jo päätellä; KYLLÄ, olen välillä aika tympääntynyt korvikeruokailuun ja harmittelen edelleen imetyksen epäonnistumista ajoittain. Toisaalta, olen onnellinen, että tämänlainen mahtava apu on keksitty. Se mahdollistaa lapselleni hyvän kasvun 🙂

Vastaa