Kevät ulkoilun iloja

Vitsit miten innoissani olen ollut näistä keväisistä ilmoista talven jälkeen. Vaikka tällä viikolla pieni takatalvi onkin tehnyt tuloaan, ei se ole saanut minua lannistumaan. On myös ihanaa, kun Janni on kasvanut ja ulkoilu ei enää tapahdu pelkästään niin, että hän nukkuu. Olemme ulkoilleet rattailla, kantorepulla, sekä Janni sylissä takapihalla. Haaveilemme myös pyöräilykärryn ostamisesta. Suosituksena on, että lapsi olisi yli 9kk pyöräilykärryä käyttäessä. Ehtisimme vielä elokuussa päästä nauttimaan kesän ja syksyn pyöräilyistä yhdessä.

Olemme siirtyneet kokonaan ratasosaan. Vaunukopan laitoin jo kokonaan pois. Janni ei oikein enää viihtynyt kopassa, varsinkaan ollessaan hereillä. Olemme aiemmin kokeillut satunnaisesti ratasosaa ja päikkärit nukuttiin vaunukopassa, mutta Jannin ollessa reilu 5 kk, siirryimme kokonaan ratasosaan. On ollut kiva lenkkeillä ulkona, eikä Janni aina välttämättä nuku, vaikka usein ulkoilut päikkäriaikaan osuukin. Janni tykkää katsella maisemia. Näillä hyvillä keleillä suuntasimme yksi päivä ystäviemme kanssa terassille, jäätelölle ja vielä ihanalle rantalenkille. Janni jaksoi hienosti reissun, joka kesti noin neljä tuntia. Toki välissä oltiin myös sylissä, mutta ilman ratasosaa, ei oltaisi kyllä vaunukopalla pärjätty tuolla reissulla.

Janni ”inhosi” pienempänä kantoreppua. Aina, kun hänet laittoi sinne alkoi kamala huuto. Reilu kuukausi sitten kokeilin taas pitkästä aikaa kantoreppua kotona sisällä. Yllättäen neitihän viihtyi siellä hyvin. Tämä on ollut ihana apu kotona, mutta nyt myös mahtava ulkoilussa. On ollut kiva ulkoilla Janni repussa, ettei aina tarvitse ottaa rattaita mukaan. Näin myös pääsee helpommin kävelemään esimerkiksi metsään, johon meidän cityraattaat ei aina taivu 😀 Rakastan kulkea metsässä. Odotan sitä, että Janninkin kanssa päästään ulkoilemaan enemmänkin luontoon.

Olemme käyneet myös jo muutaman kerran puistossa keinumassa. Jannin kasvoilla on niin leveä hymy, ettei se edes meinaa mahtua kasvoihin. Hän tykkäsi. Vielä en ole uskaltanut häntä laittaa vauvakeinuun, mutta sylissä yhdessä keinuttiin. On hauskaa, kun ulkoilu on saanut ihan uudenlaisen merkityksen Jannin myötä. Olen aina tykännyt ulkoilusta itse, ja nyt on kiva ulkoilla Jannin kanssa. On hauskaa, että pikkuhiljaa voimme ulkoilla enemmän ja uudenlaisilla tavoilla. Josko neiti kohta oppii istumaan ja pääsemme myös hiekkalaatikolle leikkimään. Olen jo kovasti suunnitellut pihamme uudelleen. Haluaisin Jannille pihalle leikkimökin ja hiekkalaatikon, ehkä myös keinun. Tosin meidän vieressä on kaksi leikkipuistoa noin 100 metrin päässä, mutta olisi kiva jos omalta pihalta löytyisi myös nämä.

Jos minun oli talvella vaikea pukea Jannia, niin ei se ole kevään myötä yhtään helpottunut. Ehkä jopa vaikeutunut 😀 Jannilla on ollut nyt käytössä polarn o. pyretin windfleece, Ticket to heavenin välikausihaalari, H&M kevättakki, sekä äitiyspakkauksen vanuhaalari. Muutamana lämpimänä päivänä ulkoiltiin vain college jumpsuitilla tai merinovillahaalarilla. Tämän lisäksi rattaissa on välillä äitiyspakkauksen makuupussi, välillä peittoja, villahaalari haalarin alla ja milloin mitäkin. Pipojen kanssa myös haastavaa, milloin kypärämyssy alle, milloin ei tarvitse? Joka aamu sama ongelma, mitä tänään puetaan 😀 Pikku hiljaa alan ymmärtämään, että Janni on aika kuumakalle, ja ei nuku hyvin jos on liikaa päällä. Helposti tulee hiki ja alkaa huutamaan. Silti, lähes joka aamu pähkäilen tätä samaa pukemisongelmaa.

Pipoja meiltä löytyy myös useita, en edes itseasiassa tiedä, miksi niitä on nyt niin paljon. Tämä varmaan myös vaikeuttaa pukemista, kun on liikaa vaihtoehtoja. Hanskojen ja kenkien kanssa myös sama ongelma. Jannilla on adidaksen superstarit, mutta aika usein on villasukat jalassa. Hanskoina on ollut villalapaset, äitiyspakkauksen sisätumput tai Reiman välikausihanskat. Pitäisi ehkä ostaa vielä joskut kevyet lapaset. Toivotaan kovasti, että tämä takatalvi on vain nopeasti ohimenevää ja pian on taas kevään kauniit ilmat täällä. Niistä minä niin nautin. Ihanaa, kun puihin on puhjenneet lehdet, kukkia alkaa kasvamaan, perhoset lentää ja linnut laulaa. Kevät on kyllä ihana vuodenaika (paitsi ei ehkä allergisille).

Vastaa